Regionális Tehetségkutató Matematika Verseny


Beszámoló a Regionális Tehetséggondozó Matematika Versenyről

 

2012. szeptember 21-én lezajlott a Nagykanizsa és Térsége Tehetségsegítő Tanács támogatásával az általános iskola 5.-8. évfolyamára kiírt tehetségkutató matematika versenye. A verseny a 2011. évben életre hívott tehetséggondozó hálózatban (Nagykanizsa-Letenye-Csurgó-Zalakaros-Keszthely ötszög) együttműködő iskoláknak került meghirdetésre. A verseny, ami elsősorban logikus gondolkodást és kreativitást igénylő tesztfeladatokból állt, egyik célkitűzése az volt, hogy a matematika iránti érdeklődés felkeltésén túl a versenyre kísérőként érkező szülők, pedagógusok és a gazdasági szféra megjelent képviselőinek is felhívjuk a figyelmét arra, hogy komplex tehetséggondozás csak széleskörű együttműködéssel valósulhat meg.

A verseny konkrét célja az volt, hogy felkutassa azokat a tehetségígéreteket, akik az Alapítvány szervezésében és finanszírozásában 2012/2013. tanévre tervezett központi tehetségsegítő- és kibontakoztató matematika szakkörökbe bekapcsolhatók.

A versenyen a várthoz képest háromszoros volt a létszám, 22 iskola 301 tanulója jelent meg. Külön örömünkre szolgált, hogy a város 30 km-es körzetében található vidéki iskolák is szép számmal képviseltették magukat. Ez jó kiindulópont lehet a hálózati munka eredményesebbé tételéhez, és biztosíték arra is, hogy minden matematikában tehetséges gyermek képességeinek megfelelő fejlesztésben részesül.

Köszönjük a tanároknak és szülőknek, hogy munkájukkal hozzájárultak a verseny sikeréhez. Külön köszönet a szponzoroknak, akik a helyezettek díjazásához nyújtottak támogatást. Reméljük, hogy a verseny délutánján tapasztalt lelkes alkotó gyerekcsapat őket is meggyőzte a tehetséggondozás fontosságáról.

  

Eredmények                                         Feladatsorok     

5. évfolyam                                          5. évfolyam

6. évfolyam                                          6. évfolyam

7. évfolyam                                          7. évfolyam

8. évfolyam                                          8. évfolyam           


            

Megoldókulcs

 

Képek a versenyről

 

Versenykiírás 2012