Róka Sándor: Szakköri feladatok (2. évfolyam)


Róka Sándor

Szakköri kalauz

Feladatgyűjtemény matematikából 2. osztályosoknak

 

Azt gondolom a matematikatanításról, annak az a célja, hogy a gyerekek átéljék a gondolkodás örömét, minél többször megtapasztalják milyen élmény önállóan rájönni valamire. Ehhet érdekes feladatok kellenek, amelyeken jó gondolkodni.

Ez a feladatgyűjtemény változatosan tartalmaz könnyebb, nehezebb és kimondottan tehetséges gyerekeknek való feladatokat, így szükség szerint válogathatunk belőle úgy, hogy minden gyereknek legyen sikerélménye. A gyerekek nem egyformák, de mindenkinek lehet sikerélménye.

Ez a pédatár programot adhat egy éves szakkörhöz, segíti a tehetséggondozást és a versenyekre való felkészülést.

A feladatokból többet bevihetünk a tanítási órákra. Ilyenek például azoka  játékos feladványok, amelyek a számolási készséget fejlesztik.

Az 500-nál több feladatot 30-nál több fejezetbe, feladatsorba rendeztem. Néhány fejezetcím: Barátaink, a számok. Számoljuk meg! Számkígyó. Hányféle sorrend van? Hány háromszög van az ábrán? Egyik fele, másik fele. Mint a rák: haladjunk visszafelé! Szöveges feladatok. Rajzold le! Hány gyerek van a családban? Csak a tesztemen át! Labirintusok. Térképszínezés. Láss, ne csak nézz!

Hálás köszönettel tartozon a könyv lektorának, Stallenberger Józsefné tanárnőnek. Nagyon körültekintő, alapos olvasója volt a készülő kéziratnak, tanácsai alapján sokat javult ez a feladatgyűjtemény. Jobb lektort nem is kívánhattam volna.

Róka Sándor

 

 

Méret: 22 cm x 16 cm

Oldaszám: 246 oldal

Ár: 2.500,-

Tartalomjegyzék

Részlet a könyvből