Megyei Középiskolai Matematikaverseny 2019/2020


A „ Matematikai Tehetségekért” Alapítvány és a Bolyai János Matematika Társulat Zala megyei Tagozata megyei középiskolai matematikaversenyt hirdet. A verseny ingyenes, melyen részt vehet Zala megye minden olyan középiskolás diákja, akit az iskolája benevez.

Ugyanazt a feladatsort ugyanabban az időpontban négy megye (Somogy, Tolna, Baranya, Zala) diákjai írják, így lehetőség nyílik a régió diákjainak matematikatudásának az összehasonlítá­sára. Idei évtől a szakgimnáziumok (szakközépiskola, technikum) részben más feladatsorral versenyeznek mint a gimnáziumok.

 

A verseny célja:                  Lehetőséget adni a megye középiskolásainak, hogy matematikai tudásukat, felkészültségüket megmutathassák, továbbá hozzásegítsük őket a sikeresebb szerepléshez egyéb matematikai tanulmányi versenyeken. A verseny a 11-12. évfolyam esetében válogatóverseny a „Négy megye versenyére” (Somogy, Tolna, Baranya, Zala), melyen az évfolyam 1-6 helyezettjei képviselik Zala megyét.

 

A verseny időpontja:          2019. november 4. (hétfő) 14 – 17 óráig.         

A verseny helyszíne:           Minden tanuló saját iskolája.

A verseny résztvevői:         Bármely intézménytípus nappali tagozatos 9-12. évfolyamos hallgatói.

A verseny díjazása:            A rendezők külön díjazzák a szakgimnáziumok (szakközépiskola, technikum) és a gimnáziumok diákjait. A rendezők szakgimnazisták esetében minden évfolyamon az 1-3. helyezetteket, gimnazisták esetében pedig az 1 - 6. helyezetteket oklevél és tárgyjutalomban részesítik. A 11 – 12. évfolyam 1 – 6. helyezettjei képviselik Zala megyét a „4 megye versenyen” Pécsett, 2020. januárjában.

 

Egyéb tudnivalók:

A versenyen a részvétel ingyenes. Egy - egy évfolyam tanulói ugyanazt a feladatsort írják, és évfolyamonként és iskolatípusonként történik a helyezések megállapítása, de készítünk iskolatípustól független, úgynevezett abszolút listákat is. A feladatsorokat megyénktől független szakértők állítják össze. A feladatsorokat a rendezők a jelentkezők számának megfelelő példányszámban eljuttatják az írató iskoláknak 2019. október 18-ig. Az iskolák vezetőit kérjük, hogy a verseny-dolgozatokat az érettségi írásbeli vizsgáknál szokásos módon írattassák meg.     
Kérjük, hogy a dolgozatokra írják rá olvashatóan a nevüket, évfolyamukat, iskolájuk nevét és típusát és a szaktanár nevét. A beadott dolgozatokat a szaktanárok az előzetesen elküldött megoldási mutató alapján kijavítják és a legalább 20%-ot elért dolgozatokat a „Matematikai Tehetségekért” Alapítvány címére 2019. november 20 - ig eljuttatják. A feladatkitűzők irányításával a dolgozatok átnézése után 2019. december 10-ig megállapítjuk a helyezetteket és az eredménylistát és a díjakat eljuttatjuk az iskoláknak.

A diákok jelentkezésükkel hozzájárulnak, hogy az adataikat, beleértve az elért eredményüket a MaTe adatvédelmi szabályzata szerint használjuk. A szabályzat az alapítvány honlapján elérhető.

 

Jelentkezés:

e-mailben: info@zalamat.hu 2019. október 10-ig szíveskedjenek elküldeni.


 

>>> A jelentkezési lap letölthető:  Letöltés  <<<